De Suikerwafel

Iedereen heeft tenminste één keer in zijn leven een wafel gegeten. Wafels, gaufres of waffles… ze bestaan over de hele wereld, in alle vormen en smaken. En toch is de Belgische wafel (of Luikse wafel of suikerwafel) een van de culinaire symbolen van ons land naast chocolade, bier en frieten.

Het is uniek, zacht en knapperig tegelijk, met krokante parelsuiker en lekkere vanillesmaak waar iedereen dol op is. Zijn gouden en gekarameliseerde kleur roept maar één ding op: gulzigheid.

Met een uniek familierecept dat zorgvuldig wordt bewaakt, hebben de ambachtelijke bakkers van Pegi de traditie van generatie op generatie kunnen voortzetten. Zo kan dit nationale delicatesse nog steeds worden geproefd!

De wafel als verkoopargument

De commercialisering van de suikerwafel is in de loop der jaren sterk veranderd. Deze lekkernij is uit de bakkerijen verdwenen en heeft zijn weg gevonden naar andere distributiekanalen:

Food service : een wafel op de dessertkaart van een goed restaurant? Een wafel als tussendoortje in een vliegtuig? Of op school, misschien? De Luikse wafel is een veelzijdig product.

Retail : op de kassadisplay? In een automaat of in een delicatessenwinkel? De Pegi wafels zullen de smaakpapillen van iedereen verrukken, en door hun verpakking ontworpen voor distributie, behouden ze hun kwaliteit gedurende meerdere weken.

 

Enkele cijfers

%

natuurlijk

exportlanden

Gemiddeld aantal suikerpareltjes per wafel

Hoe geniet je van een echte suikerwafel?

Mét of zonder topping ?

Traditioneel wordt een Belgische wafel gewoon gegeten. Dit is het geheim van zijn succes. Het is zo lekker als het is dat het niet nodig is andere ingrediënten toe te voegen. In tegenstelling tot andere soorten wafels, kan de Luikse wafel zomaar worden gegeten. De gulzigaards zullen het natuurlijk niet kunnen laten om er chocolade (Belgische als het kan), slagroom of zelfs fruit aan toe te voegen, en we nemen het ze niet kwalijk! Onze wafel wordt nog lekkerder met de topping van uw eigen keuze.

Warm of koud?

Kies maar uit! Het zal in beide gevallen heerlijk zijn. Net uit de wafelijzer van een handelaar of gewoon koud als 4 uur, om weer op krachten te komen. U kunt het ook zelf opwarmen door de onderstaande instructies te volgen:

  • Oven: zonder verpakking, 2min op 200C°.
  • Microgolf: met open verpakking, 30 seconden op 750W
  • Broodrooster: 30 seconden op maximaal vermogen

Wanneer?
De Luikse wafel zal u op elk moment bevredigen. ’s Morgens als ontbijt, ’s middags als tussendoortje of ’s avonds tijdens uw filmsessie. Er is geen tijd om jezelf goed te doen.

De smaken van Pegi

Onze patissiers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken om nog meer verbazingwekkende wafels te creëren. De ateliers zijn ook uitgerust met een ontwikkelingscel om uw toekomstige projecten te ontwikkelen. In de tussentijd, hier zijn een paar smaken die u al kunt ontdekken:

 

  • 100% zuivelboter
  • Pure Belgische chocolade stukjes
  • Stroop
  • Kaneel
  • NIEUW : een 100% plantaardige en Vegan gecertificeerde wafel, ongelooflijk natuurlijk.