Onze geschiedenis

Begin jaren 1950, had François Doyen, een banketbakker aan de Belgische kust, het idee om een recept voor Luikse wafels te ontwikkelen. Zijn bedoeling was om van deze Belgische specialiteit een product te maken waarvan men het hele jaar door kon genieten. Hij besloot toen naar de hoofdstad te gaan om aan zijn avontuur te beginnen. In die tijd produceerde hij dagelijks tussen 150 en 200 wafels, die hij zelf verkocht in kruidenierswinkels, scholen en cafés. Zo is het PEGI merk ontstaan…

In 1979

namen zijn zoon Jean en zijn vrouw Odette de wafelfabriek over. Door hard te werken schaften zij hun eerste automatische oven aan en verhoogden zij hun productie aanzienlijk.

Geschiedenis van de Pegi wafel
In 1985

innoveert Jean Doyen door een verpakking te ontwikkelen die hem toelaat het wafelbeslag te bewaren en in te vriezen. Hierdoor is PEGI de eerste wafelproducent die zijn wafelbeslag exporteert.

In 2011

namen hun dochters Carine en Nathalie het familiebedrijf over en verhuisden ze naar een nieuw pand in Sint-Agatha-Berchem.

Pegi wereldkaart
In 2017

als gevolg van een steeds toenemende commerciële vraag en met het oog op modernisering heeft de onderneming een nieuwe productielijn aangeschaft. De productiecapaciteit werd verhoogd tot bijna 60.000.000 wafels per jaar.

Pegi Wafel
Vandaag

Pegi blijft groeien, terwijl kwaliteit en innovatie centraal blijven staan om u verder te verrassen.

Onze waarden

Ervaring & Know-how

Meer dan 70 jaar ervaring ten dienste van de kwaliteit. Bij Pegi worden de patissiers vanaf het begin opgeleid om het product goed te begrijpen. De Luikse wafel is een gevoelig product dat alle aandacht verdient. Door die specifieke know-how kunnen wij u een steeds uitzonderlijker product aanbieden. De expertise die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd, stelt ons nu in staat onze cliënten bij te staan in hun commerciële activiteiten, bijvoorbeeld door op verzoek nieuwe producten te ontwikkelen.

Technologie & Moderniteit

Tijden veranderen en modernisering is essentieel om competitief en efficiënt te blijven. Deze technologie maakt een optimalere productie mogelijk met algemene controle over de productkwaliteit. Know-how vereist een modern en geruststellend instrument. Dankzij een zeer geavanceerd produktieapparaat en een geautomatiseerd beheerssysteem biedt Pegi een onvergelijkbare service en produkt aan, tot groot genoegen van onze partners.

Trouw & Nabijheid

Als familiebedrijf is menselijk contact een kernwaarde. Bij Pegi, zullen we altijd ons uiterste best doen om de klant tevreden te stellen. De behoeften leren begrijpen en ze vertalen in een succesvol product is de belangrijkste opdracht van het hele team. Een gepersonaliseerde en vereenvoudigde communicatie zal niet alleen het product maar ook de bijbehorende service optimaliseren.

Kwaliteit & Passie

In een tijd waarin prijs en winst belangrijker zijn dan sensatie en genot, zetten de ateliers van Pegi zich in om ambachtelijke producten aan te bieden met ingrediënten van topkwaliteit, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen, en zonder het belang van het milieu uit het oog te verliezen. Hoewel de wafel een massaprodukt is, blijft het een wonder van banketbakkerij die wij als nobel beschouwen. Hoewel de wafel een massaprodukt is, blijft het een wonder van banketbakkerij die zijn sporen verdient.