Ons Assortiment

Het merk PEGI biedt de Cork Waffle in al zijn vormen aan. Wij bieden afgewerkte producten aan van 40 tot 125gr, zowel in de vorm van gebakken wafeltjes als van gebruiksklaar deeg. Ons gamma is bestemd voor de horeca, maar ook voor de groothandel voor zelfstandige zaken.

De suikerwafel

Afhankelijk van de vraag worden PEGI-producten aangeboden in eigen verpakking of onder een andere merknaam. In onze installaties kunnen wij folieverpakkingen met etiketten of flowpack bedrukken met informatie zoals datum of batchnummer. Wij laten u kiezen tussen individuele verpakking of bulkverpakking. Bulkverpakking maakt een aanzienlijke vermindering van plastic afval mogelijk.

De smaken

Het traditionele Pegi-wafelrecept is door de jaren heen van generatie op generatie doorgegeven. Vandaag is het assortiment uitgebreid met nieuwe lekkere smaken. Onze patissiers hebben vele variëteiten uitgevonden, zoals de chocolate chip wafel, de stroopwafel, de speculaaswafel of een 100% Vegan recept dat indruk zal maken door de gelijkenis met de originele wafel. De Pegi-ateliers hebben ook een ontwikkelingsafdeling om uw verschillende projecten te bestuderen.

Verpakking op maat

Een breed gamma aan verpakkingen is beschikbaar om te voldoen aan de verschillende distributiekanalen, zowel vers als diepgevroren.

Retail

Individuele verpakking

Food service

Private label

Het wafelbeslag

Het wafeldeeg is de essentie van een kwaliteitsvol afgewerkt product. De Pegi-ateliers zullen u voorzien van een kant-en-klaar beslag zodat u uw klanten de best mogelijke wafel kunt voorschotelen.
De ene wafel is de andere niet. U moet weten hoe u het product op een nobele manier moet bewerken. Onze teams zullen u helpen bij de verschillende leerfasen.
Ons doel zal altijd zijn om de eindconsument via u een uitzonderlijk product te leveren. Met een kwaliteitswafel kunt u een groter en trouwer doelpubliek bereiken.
Wat flexibiliteit en ontwikkelingsperspectieven betreft, zal Pegi de ideale partner zijn.

Het wafelbeslag bewerken

Het wafelbeslag wordt diepgevroren verkocht, het wordt bij u afgeleverd en moet worden bewaard op -18°C.
Het beslag moet enkele tussenfasen doorlopen alvorens het kan worden gebakken:
Ontdooien: afhankelijk van de kamertemperatuur kan dit tussen de 4 en 6 uur duren.
Fermentatie: de Luikse Wafel is een bakkerijproduct dat gist bevat. Deze gist moet in het product zijn werk doen en fermenteren, zodat het eindproduct luchtig en smakelijk is. Deze stap kan 1 tot 1,5 uur langer duren. Hierdoor kan het product volume krijgen.
– Wanneer het product zachter en gladder, is het klaar om in uw wafelijzer te gaan.

Het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben om het proces gemakkelijker te maken:
– Een vork om de wafels uit het ijzer te halen
– Een afkoelrooster voor de hete wafel
– Wij kunnen u de geschikte uitrusting bezorgen indien nodig