Het wafelbeslag

Er is niets zo verleidelijk als de geur van een warme wafel tijdens een gezellige wandeling. Meer dan zomaar een impulsproduct, is de warme wafel een echte lekkernij. Maar om uw klanten optimaal tevreden te stellen, is een kwaliteitsvol product én de juiste bereiding absoluut noodzakelijk.

Het wafeldeeg is de essentie van een eindproduct van topkwaliteit.
Niet elke wafel is dezelfde – om de consument te overtuigen, heb je een consistent kwalitatief beslag nodig dat keer op keer een perfect resultaat oplevert.

Dankzij onze jarenlange familie-ervaring begeleiden onze teams u graag bij elke stap van het leerproces.

Ons doel? Via u een uitzonderlijk product tot bij de eindklant brengen.
Een kwaliteitsvolle wafel zorgt voor een trouwere, bredere klantenbasis.

Pegi is uw ideale partner in flexibiliteit, samenwerking en groei.

Het wafeldeeg van Pegi

Het wafeldeeg van Pegi is het resultaat van generaties ambachtelijke bakkers die het originele familierecept steeds trouw zijn gebleven. Onze patissiers leveren een hoogwaardig deeg dat het verschil maakt vanaf de eerste hap.
Ons deegrecept is exact hetzelfde als dat van onze afgebakken wafels.

 Dit betekent dat uw wafels ook na het bakken uitstekend bewaren – zowel warm als koud – tot wel twee weken lang. Zo vermindert u verlies én bent u zeker dat ook een opgewarmde wafel uw klanten zal bekoren.

Wij geloven sterk dat een kwaliteitsproduct altijd leidt tot succes. Daarom beschouwen we onze klanten als partners: wij zorgen voor het product, zij voor de service.
Vraag een offerte aan
100%
natuurlijk
21
Export
landen
12
Gemiddeld
suikerparels
per wafel

Wafelbeslag verwerken

Ons wafeldeeg wordt diepgevroren geleverd en moet worden bewaard bij -18°C.

Voor het bakken moet het deeg enkele stappen doorlopen:

  • Ontdooien: Afhankelijk van de omgevingstemperatuur duurt dit tussen de 4 en 6 uur.

  • Fermentatie: De Luikse wafel is een bakkerijproduct dat gist bevat. De gist moet actief zijn en het deeg laten rijzen voor een luchtig, smaakvol resultaat. Deze stap duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur extra. 
  • Wanneer het deeg mooi luchtig en zacht wordt, is het klaar om in het wafelijzer te gaan.

Om het werk te vergemakkelijken, is geschikt materiaal essentieel:

  • Een vork om de wafels uit het ijzer te halen
  • Een rooster om de wafels te laten afkoelen
  • Wij kunnen u uiteraard ook helpen met het nodige materiaal indien gewenst.
Contacteer ons
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram