De Suikerwafel

Iedereen heeft wel eens in zijn leven een wafel gegeten. Wafels bestaan over de hele wereld, in alle vormen en smaken. En toch is de Belgische wafel (ook wel Luikse wafel of suikerwafel genoemd) een van de culinaire symbolen van ons land, samen met chocolade, bier en frieten.

Ze is uniek, zacht en krokant tegelijk, met suikerparels die knisperen tussen de tanden en een heerlijke vanillesmaak die iedereen overtuigt. Haar goudbruine, gekarameliseerde kleur roept één ding op: pure verwennerij.

Vandaag zetten de ambachtelijke bakkers van Pegi, met een uniek en goed bewaard familierecept, de traditie voort en laten ze iedereen genieten van deze nationale trots.

De wafel als verkoopargument

De commercialisering van de suikerwafel is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Ze is niet langer enkel te vinden in bakkerijen, maar ook via andere distributiekanalen:

Foodservice: Een wafel op de dessertkaart van een goed restaurant? Een wafel als snack op een vliegtuig? Of zelfs op school? De Luikse wafel is een kameleon die zich op vele manieren laat inzetten.

Retail: Aan de kassa? In een automaat? Of in een delicatessenzaak? De wafels van Pegi zullen ieders smaakpapillen verwennen. Dankzij een speciaal ontwikkeld verpakking voor distributie behouden ze hun kwaliteit wekenlang.
100%
natuurlijk
21
Export
landen
12
Gemiddeld
suikerparels 
per wafel

Hoe geniet je van een échte suikerwafel?

Met of zonder topping?
Traditioneel eet men een Belgische wafel puur. Dat is ook het geheim van haar succes. Ze is zo lekker van zichzelf dat extra’s niet nodig zijn. In tegenstelling tot andere soorten wafels heeft de Luikse wafel niets anders nodig om te schitteren. Maar natuurlijk, voor de grootste lekkerbekken onder ons: voeg gerust Belgische chocolade, slagroom of fruit toe – we nemen het je niet kwalijk! Onze wafel wordt alleen maar beter met jouw favoriete topping.

Warm of koud?
Kies zelf! Ze is in beide gevallen overheerlijk. Warm, net uit het wafelijzer van een kraam, of koud als vieruurtje. Je kan haar ook zelf opwarmen, met deze instructies:

In de oven: zonder verpakking, 2 min op 200°C
In de microgolfoven: verpakking open, 30 sec op 750W
In de broodrooster: 30 sec op maximale stand

Wanneer?
De Luikse wafel smaakt op elk moment van de dag:
's ochtends bij het ontbijt, 's middags als snack, of 's avonds bij een film. Er is geen foute tijd om jezelf te verwennen!

De smaken van Pegi

Onze bakkers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken om steeds verrassendere wafels te creëren. Onze ateliers beschikken ook over een ontwikkelingscel om mee te bouwen aan jouw toekomstige projecten. Maar intussen zijn deze smaken alvast beschikbaar:

  • 100% boter van de melkboerderij
  • Belgische pure donkere chocoladeparels
  • NIEUW: Een 100% plantaardige wafel, vegan gecertificeerd – ongelooflijk natuurlijk!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram